keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Newsflash!

Mannalla on puhjennut seitsemäs hammas (alas). En osannut oikeastaan odottaa uusia pitkään aikaan kun niin hanakasti sanotaan, että yksi vuotiaalla on tavallisesti neljä, joskus jopa kuusi hammasta.

Kyllähän sitä kaksi kertaa päivässä hampaat pestään ja lapsi hymyilee suu leveänä muutenkin, mutta ei hampaisiin niin tarkasti kuitenkaan näe. Aloin sitten tänään oikein tarkemmin kokeilla josko uusia alkuja olisi. Tämä tuli mieleen monesta syystä: Mannalla on ollut pari nuhaa putkeen joulun tienoilla ja viime viikolla oli vähän enemmän selittämätöntä nirinää. Hampaiden puhkeamisesta voi tulla helposti flunssa. En ole ihan varma miksi, mutta arvelisin syyn olevan siinä, että kutiavien ikenien helpottamiseksi lapsi vie tavallista enemmän kaikenlaista suuhunsa. Lisäksi tytön ruokahalu oli viime viikolla aika huono, mikä myös sopii hampaiden tulon perusmeininkiin.

No niin, nyt jäämme mielenkiinnolla odottamaan, jatkaako tämä hammas perinnettä ja tuo kaverinsa toiselle puolelle melkein heti perään.

Ei kommentteja: