keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Uusi istuin

Meidän oli muutama viikko sitten pakko käydä ostamassa Mannalle uusi turvaistuin. Turvakaukalo alkoi käydä auttamatta pieneksi kun pää ja jalat alkoivat huidella yli äyräiden. Lisäksi kilomäärä alkoi tulla uhkaavasti vastaan. Vauvan turvaistuimeen änkeminen talvivaatteissa toisen vielä protestoidessa kovaäänisesti on asia, jota minulla ei tule ikävä sitten kun lapsi on jo vähän isompi.
Onneksi kotimme lähellä on pari isoa paikkaa, mm Lastentarvikkeen pääkallopaikka, joten valinnan varaa on ihan käden ulottuvilla. Kävimme katselemassa hyllyilä olevaa, ehkä miljoonaa mallia. Eräs istuin oli kaikilta ominaisuuksiltaan niin unelmallinen, että olimme jo ottamassa sen, kunnes selvisi ettei sitä voi käyttää kuin kasvot menosuuntaan. Suositusten mukaanhan lasta voi alkaa istuttaa autossa niin päin kun hän on 9 kg:n painoinen. Manna kyllä täyttää nämä painokriteerit, mutta noin pientä on silti aika hurjan tuntuista laittaa niin päin. Lapsella on nimittäin viisi kertaa turvallisempi (tämän kertoi myyjä) matkustaa selkä menosuunnassa. Päädyimme sitten Graco XTP Cosmic- istuimeen (oli pakko linkittää Prisman sivuille, koska Lastentarvikkeen linkki ei toimi), jonka voi laittaa kumminkin päin. Se menee niin pitkään kuin Mannan täytyy istuinta käyttää, sillä se menee 25 kg:n asti. Tämä on viime vuoden malli, mikä tiputti hintaa varmaan satasen. Muuten ominaisuudet tuntuivat olevan aika samat uusimman kanssa. Toivottavasti päädyimme hyvään ratkaisuun. Ainakin istuin tuntuu loistavalta, vaikka ensialkuun sen asentaminen oli todella monimutkaista. Itse asiassa minä en osaa sitä vieläkään, vaan manuaalirakastaja mieheni, joka luki noin miljoonasivuiset käyttöohjeet pariin kertaan, kunnes meni oikein.

Mikä parasta, nyt Mannan laittaminen istuimeen on maailman helpointa, koska siinä on paljon tilaa sekä vöiden ulosvedossa, että koko istuimessa muutenkin. Eikä istujakaan esitä vastalauseita.


Manna nukahtamaisillaan uudessa istuimessa. Yleensä tätä pidetään takana kun olemme mieheni kanssa molemmat autossa, koska minun on helpompi hoitaa lasta matkalla jos tarvitaan antaa vaikka maitoa. Tämä uusi istuin on nyt vähän hankalampi siirtää toiseen paikkaan, jonka vuoksi se on jäänyt etupenkille minun ja tytön viimeisestä kahdenkeskeisestä reissusta.

Ei kommentteja: