sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Äti

Nyt olen aika varma, että Manna osaa sanoa "äiti" ihan tarkoituksella. En ole laskenut aikaisempia kertoja, koska en ole ollut varma sanooko hän sen vahingossa vai tarkoituksella. Mutta jos laskisin, Mannan ensimmäinen äiti olisi tullut 4kk:n iässä. :) Tyttö sanoo sen aika hauskasti. Se kuulostaa pikemminkin siltä kun hän sanoisi "äti". Eräänä päivänä istuin sohvalla ja Manna tuli nykimään hihaani ja sanoi "äti". Kun katsoin alas, hän katsoi minua anovasti. Se oli aika liikuttavaa.

Nyt Manna myöskin kävelee ihan kunnolla ja konttaaminen alkaa jäädä aina vaan vähemmälle. Manna kävelee oikeastaan joka paikkaan ja alkaa olla siinä jo tosi hyvä. Juokseminen (tai sen yrittäminen) on uusin hitti. Iltapesulle mennessä on hauska sännätä nakuna karkuun olohuoneeseen riemunkiljahdusten saattelemana. Ei ole uutta, että kun Manna on hädintuskin oppinut edellisen taidon, täytyisi osata jo seuraava. Juoksemisen yritystä on hausta katsoa: ylävartalo viettää edellä ja jalat yrittävät pysyä vauhdissa.

Mannan käveystä kuuluu hauska ääni. Pienet jalat tassuttavat pikku läpsytysten säestämänä, mutta huvittavinta on imukuppiääni, joka paljaista jaloista usein lähtee. Se todella kuulostaa aivan siltä kuin jalkapohjissa olisi pienet imukupit. Manna hankkiutuu sukista eroon melko pikaisesti jos sellaiset hänelle kotona laitan, joten saamme kuulla huvittavaa ääntä säännöllisesti. Onneksi meillä on ollut sisällä lämmin tulipalopakkasistakin huolimatta. Muualla ollessa hän sentään malttaa pitää sukat jalassa.

Ei kommentteja: