sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

1-vuotiaan rytmi

Mannan vuorokausirytmi on nyt todella jämpti eikä siinä ole enää juurikaan heittoja, ellei tilanteen pakosta ole pakko poiketa normaalista aikataulusta pikkusen. Nyt päivä menee näin:

Klo 7.30-8.00 herätys, jonka jälkeen mennään aamupuurolle. Sitten mennään potalle ja aamupesulle (hampaiden, kasvojen, käsien ja pyllyn pesu, tarvittaessa ihon rasvaaminen, vitamiinit, hiusten harjaus) ja puetaan päivävaatteet päälle. Sen jälkeen leikkimistä, jonka aikana minä teen normaalit kotihommat (sänkyjen petaus, keittiön siivous aamiaisen jäljiltä, mahdollisten pyykkien pois ottaminen ja uusien pesuun laittaminen). Tämän jälkeen on loistava sauma käydä vaikka ulkona ennen lounasta.

Klo 10.30 lounas. Syömisen jälkeen potalle ja nukkumaan (n.10.50-11.00). Tyttö nukahtaa 98 %:n varmuudella melkein heti ja jos ei heti niin 15 minuutin sisällä. Tällä aikaa minä syön lounasta, katselen Liviltä akkain hömppäohjelmia ja surffailen netissä tai jos olemme menossa johonkin, valmistelen asiat lähtövalmiiksi ja käyn suihkussa.

Klo 12.30-13.00 herätys.

Klo 13.30 välipala. Syömisen jälkeen potalle ja sitten leikkiä. Iskä tulee usein kotiin n. klo 15 ja sekös vasta hauskaa onkin!

Klo 16.30 päivällinen. Syömisen jälkeen potalle.
Jos on ollut rankka päivä, toiset päikkärit ovat mahdolliset ja se tulee näillä main. Se ei kuitenkaan ole enää kovin yleistä, mutta toisinaan tyttö suorastaan vaatii päästä nukkumaan.

Klo 19.00 Iltapuuro, jonka jälkeen iltapesu (samat rutiinit kuin aamulla vitamiineja lukuunottamatta) tai kylpy. Sängyssä tyttö on 19.30 mennessä ja nukahtaa näillekin unille noin kolmessa sekunnissa.

Viime kuukausina Manna on herännyt kerran yössä, mutta kaksi edellistä yötä on mennyt täydellisesti: molemmilla kerroilla unta on riittänyt 13 tuntia putkeen! Toivoa sopii, että sama meininki jatkuu.

Ei kommentteja: