maanantai 15. maaliskuuta 2010

Vauva-arkea


Vaunulenkillä.

Ihanaa että on ollut niin hyvä kevätaurinkosää; on ollut mukava aloittaa ulkoilu. Eilen kävimme lähikaupassa ja palauttamassa elokuvan. Samalla kiersimme mukavan pituisen lenkin ja veimme sen päätteeksi Pöksyn parvekkeelle jatkamaan uniaan. Meillä on lasitettu parveke, joten ilma siellä on hieman lämpimämpi kuin ulkona.

Tyttö on nyt käynyt kaksi kertaa Citymarketissa, tänään Ikeassa ja viikonloppuna kävimme ystävillämme Porvoossa katsomassa heidän uutta kotiaan. Pöksy viihtyy autossa (paitsi kun pysähdymme liikennevaloihin, alkaa ähnäys) ja nukkuu hyvin missä vain, eli hienosti on alkanut meidän tutustuminen ihmisten ilmoihin. Tänään Ikeassa pääsimme myös tutustumaan lastenhoitohuoneeseen kun Ökkimökkiäinen pisti housuun kunnon baisat. Kyllä huomasi, että kyseinen paikka on lapsiperheille tarkoitettu, sillä hoitohuone oli mahtavasti varusteltu: oli lasten kokoista vessanpönttöä, pyllynpesulavuaaria, imetystuolia, desinfiointiainetta ja kunnon hoitopöytä vaihdettavine paperialustoineen. Kaiken huipuksi siellä oli myös eri kokoisia vaippoja, jos omat ovat sattuneet unohtumaan kotiin. Perinteitä kunnioittaen Pöksy päätti heittää pissakepposen hoitopöydälle äidin iloksi kun pylly oli pesty. Mutta mikäs siinä kun oli hienot alustat ja kaikkea!

Pöksy aiheutti ohikulkijoissa lämpimiä hymyjä, ihastelevia huokailuja ja kyselyjä: "oiih, kuinka vanha hän on?" Me tietenkin puhkuimme ylpeydestä. Yllättävän moni – jopa mies – kommentoi kaikenlaista mukavaa vaikkapa kaupan kassalla ja alkaa muistella oman lapsensa vauva-aikaa. Se on aika hauskaa.

Pöksyn silmät ovat vuotaneet pari päivää. Ensin se alkoi toisella silmällä ja meni hetkessä ohi, sitten ilmiö siirtyi toiseen ja tänään siihen on astunut kuvaan myös rähmiminen. Tiedän, että silmätulehdukset ovat vauvoilla yleisiä, mutta inhottavaahan se silti on. Syntymästä lähtien olen ohjeiden mukaan putsannut Pöksyn silmät joka päivä, mutta nyt näyttää siltä että joku on iskenyt. Nyt putsaamista on harrastettu monta kertaa päivässä. Seuraamme tilannetta vielä hetken ja jos rähmiminen jatkuu, pitää tietenkin soittaa neuvolaan.

Lisäksi tytön suussa oleva sammas pitäisi saada pois. Vaiva ei ole vaarallinen, eikä se ole vielä levinnyt muualle kuin kieleen, mutta se voi kuitenkin tulla kipeäksi jos menee myös muualle suuhun. Saimme neuvolasta ohjeen huuhdella suuta tilkalla vettä (teelusikalla annettuna) ja jos se ei auta, sitten täytyy murskata puolukkaa, ottaa siitä pumpulipuikolla mehua ja sivellä sillä kieltä. Lisäksi netissä neuvotaan myös käyttämään vauvan suun huuhteluun kivennäisvettä tai sitruunamehua. Näitä kaikkia tietenkin todella pienissä määrin. Toivottavasti asia menee ohi kotikonstein, ettei tarvitsisi lääkekuurille ruveta.

2 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Salaperäinen kasvoton hiippari :)

Tilkku kirjoitti...

Hihi! :)