maanantai 22. marraskuuta 2010

Löytöjä

Varasin itselleni kirpputoripöydän kahdeksi viikoksi. Kävin lauantaina täyttämässä myyntipistettäni ja silmääni osui viereisen pöydän aarteet. Siinä oli myynnissä vaikka kuinka hienoja leluja pilkkahintaan. Vaikka Manna ei ole vielä nukketaloleikki-iässä, en voinut ohittaa edullisesti myytävää, oikein hyväkuntoista Peppi-taloa. Joihinkin kulmiin täytyy vähän laittaa liimaa, mutta siinäpä se sitten onkin. Tällaiset jutut maksavat uutena aikamoisia summia, joten mielestäni tämä oli hyvä löytö. Kymmenellä eurolla irronnut komeus käsittää kolmeen osaan aukeavan Huvikummun, jossa on kivoja yksityiskohtia vaikka millä mitalla. Mukana tuli Peppi, Tommi ja Annika -nuket, sekä herra Tossavainen, josta kyllä epäilen, ettei se kuulu talon alkuperäiskokoonpanoon. Eipä sillä niin väliä. Sisällä oli myös neljä jakkaraa, sohva ja sänky. Talon seinillä ja lattioilla oli vähän kököt pahvisisustukset, joihin oli painettu kaikenlaisia vihrekasveja, puoliseinäpaneeleja, kirjahyllyjä ja lautalattiaa. Osa pahveista repsottikin jo, joten revin kaikki irti. Olen aina haaveillut nukkekodin sisustuksen itse tekemisestä tapetteineen ja huonekaluineen päivineen, joten nyt ajattelin aloittaa projektin. Eihän tämä ole sen mittakaavan projekti, josta alunperin olen uneksinut (itse tehty puinen nukkekoti), mutta on oikein hyvä aloitus harrastukselle. Askartelu ja nikkarointi onkin ollut minulle aina helpompaa kuin "rättikässä". Ajattelin kokeilla, minkälaisia huonekaluja taikataikinasta tai edullisesti saatavasta paperimassasta saa aikaan. Ne voi sitten maalata sisustukseen sopivaksi. En malta odottaa! Aloitin projektin jo tiskaamalla koko talon osa osalta. Se ei ollut alunperinkään kovin likainen, mutta nyt siitä tuli tosi puhdas! Manna saa sitten parin vuoden päästä siitä hyvän nukkekodin.

Hauskaa tässä vielä oli se, että Huvikummussa on juuri niitä värejä, joita Mannan huoneeseenkin tulee.


Talo edestä.


Talo takaa.


Ihana luukkuikkuna.


Tommi ja Annika tornissa. (Tornissa on hauska kattoluukku, johon johtaa pienen pienet tikkaatkin.)


Veranta.


Talo avonaisena.


Peppi vetelee sikeitä tapansa mukaan jalat tyynyllä.


Yksityiskohta sisältä. Eteisen seinässä näkyy vielä vähän pahvipäällysteen jäämiä.


Nuket ovat ihan hyvän kokoisia.

Lisäksi samasta pöydästä löytyi Muumien uimahuone, joka on kuin uusi. Mukana tuli pikku-Myy, Hemuli, Nuuskamuikkunen, Muumipeikko, Muumipappa ja Muumimamma. Tämä kokonaisuus lähti vitosella. Muut hahmot, paitsi pikku-Myy ja Nuuskamuikkunen, olivat aika kärsineitä, joten en säilyttänyt niitä. Muumihahmoja on onneksi myynnissä vaikka missä, eivätkä ne yksittäisinä maksa montaa euroa. Tätäkin Manna joutuu vielä odottamaan jonkin aikaa, mutta minusta on mukavaa kun on tuollaiset aarteet jo valmiina. Ja voivathan serkukset jo leikkiä näillä kun tulevat kylään.


Muumien uimahuone.

2 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Ihania ihania IHANIAAA!!! Mahtava tuuri! Voi vitsi, tuo Huvikumpu on ihan mielettömän hieno ja sopii just täydellisesti Mannan huoneeseen!

Tilkku kirjoitti...

Kiitos Maija! Olen ihan hössissäni. Hihi! :) Talo on nyt meidän keittiön pöydällä, josta saamme kaikki ihailla sitä.