tiistai 30. marraskuuta 2010

Newsflash!

Manna on oppinut kävelemään karhukävelyä. Hän ottaa välillä muutaman askeleen ja palaa sitten taas kontalleen. Eilen tyttö kirmasi nakuna karkuun kun mieheni oli aloittamassa iltapesuja hänen kanssaan. Siinä hän alkoi tassutella karhukävelyllä, kunnes pinkoi taas kontaten karkuun riemusta kiljuen (riemunkiljunta on myös aika uusi juttu ja se tapahtuu usein juuri kovassa konttausvauhdissa kun halutaan päästä äkkiä jonkun ihmisen tai esineen luo). Ilman vaippaa on tietenkin vapauttavanpaa liikkuakin. Manna on harrastanut karhukävelyasentoa reilun puolen vuoden iästä alkaen, mutta nyt tuntuu aika mahtavalta kun pääsee liikkelleekin siinä asennossa!

Manna on myöskin on alkanut osoitella asioita ja esineitä. Hän ei vielä osoita sormella, mutta ojentaa käden aina sinne, mitä milloinkin tarkoittaa. Eilen hän seurasi ikkunasta laskeutuvia lentokoneita, ojensi kätensä joka kerta niitä kohti ja sanoi "töö". Minä tietenkin kertomaan, mitä siellä oikein tapahtuu.

Hauska uusi juttu on myös esineiden esittely. Tämä ilmiö on tullut noin parin viikon sisällä. Manna ojentaa kädessään olevaa lelua tai muuta esinettä minua (tai kuka vieressä sattuu olemaan) kohti ja katsoo sellaisella "hei katso mitä minulla on" -ilmeellä. Sitten me kehumme että onpa se hieno ja kerromme mikä se on.

Lisäksi Manna osaa osallistua yhä paremmin kaikenlaisiin hassuttelujuttuihin. Eilen istuin sohvalla kun tyttö konttasi viereen ja tarrasi sukastani kiinni. Minä aloin kutittaa varpaankärjelläni hänen kylkeä, mistä syntyi mahtava kikatus. Siitä tuli leikki: Manna kyyristyi käsiensä varaan ja odotti kutitusta. Kun kutitin, hän kikatti ja vähän ajan päästä nousi takaisin istumaan. Ja sitten taas kyyryyn odottamaan kutitusta. Tätä toistui monta, monta kertaa.

1 kommentti:

Maija kirjoitti...

Voi miten suloisia juttuja! :)