tiistai 8. helmikuuta 2011

Ensimmäinen sauna

Manna kävi eilen saunassa ensimmäistä kertaa elämässään. Olemme odottaneet, että hänet voisi sinne viedä ja nyt kun tyttö on jo aika iso, uskallamme aloittaa hänen saunaan totuttelun. (Alle 1-vuotiastahan ei suositella vietäväksi saunaan, sillä niin pienen lapsen lämmönsäätely ei ole tarpeeksi kehittynyt. Toki ihan alalauteille mietoon jälkilämpöön voi viedä pienemmänkin kun valelee vielä vedellä.)

Jäimme istumaan keskilauteille ja tyttö katseli hämärää saunaa aika pelokkaana, itkseskelikin ja välillä oikein vapisi. Lapsen näkökulmasta katsottuna sauna ei todellakaan ollut kamalan ystävällisen näköinen: katossa oleva hämärä lamppu ei valaissut kunnolla ja jätti mm. lauteiden aluset ja jotkut nurkat ihan pimeiksi, joten kyllähän sitä nyt pientä tyttöä vähemmästäkin jännittää. Isin sylissä tuntui lopulta turvalliselta ja pelko saatiin väistymään. Manna viihtyi pesuvadissa liplattelemassa kylpyankkansa kanssa. Myöskin löylykauha oli supermielenkiintoinen lelu. Löylyn heiton ääni ei pelottanut.

Sitten menimme suihkuun ja Manna sai jatkaa siellä pesuvadissa leikkimistä minun samalla suihkutellessa häntä. Koko reissu oli selvästi hänen mielestään todella jännittävä, sillä hymyä ei paljon irronnut sen tunnin aikana. Silti tyttö normaaliin tapaansa osoitteli ja huudahteli kun näki jotakin mielenkiintoista.

Saunan jälkeen puuro katosi vatsaan nopeasti ja sänkyyn mennessä Manna sammahti melkein sillä sekunnilla kun hänet sinne vei. Edes tuttia ei jaksanut syödä. Hän on nukkunut siitä lähtien yhtä soittoa kohta 13 tuntia. Sauna on sitten hyvä unilääke.

4 kommenttia:

Maija kirjoitti...

No jopa oli unet, wau!! :D

Cia kirjoitti...

Ihastuttavaan blogiin törmäsin :) Täytyykin oikein ajan kanssa kahlailla vanhoja tekstejä läpi!

Tiia kirjoitti...

Hei Cia ja kiitos paljon kommentista! Mukavaa jos blogini näyttää mielestäsi hyvältä. Mukavia lukuhetkiä ja kommentoi ihmeessä lisää jos tulee mieleen jotakin! :)

brb bob kirjoitti...

Olipas todella hyvä unilääke! Wau! Meillä Jonskukaan ei ole vielä lämmennyt saunalle, hekhek...