tiistai 6. lokakuuta 2009

Hankinta ja potku

Olen melko varma, että eilen tunsin jotain potkun kaltaista. Sama toistui kolme kertaa päivän mittaan. Äsken taas olin melko varma, että Pöge kääntyili. Vatsassa tuntui jännältä, velloi ja aiheutti lievää painon ja paineen tunnetta. Hih!

Teimme eilen ensimmäisen hankinnan: vaunut. Onhan tässä vielä miljoona vuotta aikaa ennen kuin niitä tarvitaan, mutta bongasimme viime viikolla saapuneesta Hullujen päivien esitteestä loistotarjouksen Crescentin yhdistelmävaunuista havittelemillamme ominaisuuksilla. Esitteessähän ei koskaan kerrota normaalihintoja, mutta kolmen sekunnin kaiveluoperaatio netissä kertoi, että alennus oli aika muhkea (norm. 790,-, nyt 349,-). Tuumasta toimeen: lähdimme lauantaina katsomaan härveliä erääseen lastentarvikeliikkeeseen. Hulluille päiville on ihan turha mennä tutkimaan ja testailemaan mitään siihen infernaaliseen väenpaljouteen, joten halusimme ottaa rauhassa etukäteen selvää, kannattaako niitä lähteä edes metsästämään.

Vaunut osoittautuivat ihan täydellisiksi ja ne sisälsivät vielä odotettua enemmän kaikenlaisia hyviä ominaisuuksia. Pisteenä i:n päälle värivalihtoehtona oli kokomusta valkoisilla putkilla. Haaa! Ystävällinen ja rempseä myyjä esitteli vaunuja meille ja kertoi niiden olevan erittäin kestävät: "meillä on samanlaiset ja ne ovat olleet tytöillä välillä ihan hc-käytössä, joten kestävät kyllä erittäin hyvin." Samassa hän lisäsi: "nää ovat nyt loistavassa tarjouksessakin." Katsoin hintalappua: 529,-. Nyökyttelin ja myönsin, että ihan hyvä alennus näyttää olevan (mikä normaaliolosuhteissa olisikin), johon hän kiiruhti lisäämään: "ei tuo ole se hinta, vaan ne ovat nyt 349,-." Tajusin heti, että ovat varmaan alentaneet hinnan Hullujen päivien vuoksi, joten kysyin, kuinka kauan tarjous on voimassa. "Ensi viikon" kuului vastaus. Mies palasi tutkimuskierrokseltaan, eikä meinannut pysyä housuissaan asiasta kuultuaan. Noin sekunnin pikapalaverin jälkeen päätimme ilman muuta tulla hakemaan vaunut tästä liikkeestä, missä on monta hyvää puolta: kannatamme mieluummin yksityistä yrittäjää, eikä tarvitse lähteä ryysimään vain tiettynä päivänä kamalaan tungokseen vailla varmuutta edes siitä, onnistummeko saamaan koko rattaita. Alennus on niin hyvä, että varmasti pari muutakin havittelee samaa tuotetta.

Kävimme huviksemme katselemassa vauvatarvikkeita vielä eräässä toisessa liikkeessä, jossa vaunut olivat ihan normaalilla suolaisella hinnalla. Lämminhenkisen ensimmäisen putiikin jälkeen tämä tuntui kamalan isolta ja tunteettomalta, jossa myyjät kököttivät tiskin takana flegmaattisina.

Eilen mieheni päätti, että nyt mennään hakemaan vaunut. Näin tehtiin. Kun kapistukset olivat hallussamme illalla, hän luki hössissään manuaalia (ei malttanut melkein takkia riisua), testaili, väänteli, käänteli ja työnteli vaunuja kämpässä edestakaisin.

Minua hymyilyttää aina jonkun uuden esineen tai laitteen hankinta: mies on aina ensimmäisenä ottamassa selvää toiminnoista ja sitten hän ylpeänä luennoi niistä minulle. Eilenkin sain loistavan esitelmän ja vaunujentyönteludemoesityksen. Ja aina kun hän nousi olkkarin tuolista ja meni esimerkiksi keittiöön, hän huudahti muka yllättyneenä "mitäs täällä on! Onko vähän hienot!" ja heitti taas pienen rundin edessäni. Aamulla mies kertoi, että hän oli nähnyt unta, jossa vetäisi pyjaman housut ja sukat jalkaan ja lähti työntelemään vaunuja ympäri kämppää. Näinköhän on ollut unta..

Vaunut jäävät turvakaukalon lisäksi todennäköisesti melkein ainoaksi isommaksi hankinnaksi, jonka teemme täysin uutena. Vaunutkin piti hankkia ensin käytettyinä, mutta nyt kun hyvä tarjous tuli vastaan, ilman muuta hyödynsimme sen. Olemme katselleet käytettyjen vaunujen ilmoituksia netistä ja hinnat ovat yllättävän korkeat. Tai jos ovat hintatasoltaan hyvät, vaunut ovat sitten olleet räjähtäneet tai niin massiiviset, etten taas oikein haluaisi sellaisia. Sirommat ovat helpommat kaupungissa ja yleisissä kulkuneuvoissa. Nämä uudet olivat toivomillamme ominaisuuksilla siis loistavan hintaiset jopa käytettyihin verrattuna, jotka joskus ovat jopa pari kolme sataa kalliimpiakin.

Selvähän se on, ettei vielä tarvitse ostaa mitään pitkään aikaan, eikä näilläkään olisi ollut kiire. Oli kuitenkin hyvä tarttua oivaan tarjoukseen. Alussa kriittisimmät hankinnat ovat varmaan juuri vaunut ja turvakaukalo. Myöhemmin tulee sitten muut. Kävimme kuitenkin huviksemme pari viikkoa sitten kierrätyskeskuksessa katsomassa häkkisänkytarjontaa. Niitä näytti olevan siellä vaikka minkälaisia ja hyvin edullisesti. En haluaisi oikein enää Ikean huonekaluja. Vanhoissa huonekaluissa on sitä paitsi paljon enemmän luonnetta ja tarinaa.

2 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Täysin samaa mieltä vanhoista huonekaluista. Kierrätys kunniaan. Kirppareilta saa monesti aivan uuden näköisiä vauvanvaatteitakin (paitoja, bodyja, pöksyjä - haha!) 0,20-1 eurolla. Niille kun on käyttöä niin vähän aikaa, niin pysyvät hyvinä käytettyinäkin.

Tilkku kirjoitti...

Se on ihan totta. Ja taatusti aion hyödyntää noita kaikkia mahdollisuuksia, täällä on onneksi paljon tarjontaa. Ja muutenkin kannattavaa kun tulot laskevat sitten aika rankasti.