torstai 21. lokakuuta 2010

Newsflash!

Ensinnäkin: olen tyhmä. Poistin vahingossa kaikki Pöksyblogin tekstit huhtikuusta alkaen. Muutama postaus taitaa puuttua myös maaliskuulta. Siinä meni käytännössä koko Mannan tähänastinen kasvu ja kehitys. Itku tuli, enkä muista koska viimeksi olisi ottanut päähän niin raskaasti. Taistelin asian kanssa melkein koko eilisillan ja sain neuvoja eräältä ystävältäni, sekä toisen ystäväni mieheltä. Ohjeiden siivittämänä rohkaistuin kysymään apua Googlen tyypeiltä. Kun vihdoin pääsin nukkumaan, näin painajaisia pitkin yötä, mutta Manna armahti minua nukkumalla koko yön putkeen. Nyt vaan odotellaan, jos ainakin osan teksteistä saisi palautettua. Sain jo vastauksen, että "tässä voi mennä aikaa, joten ole kärsivällinen." Tarkoittaakohan se päiviä, viikkoja vai kuukausia?

Sitä odotellessa, jatketaan kuin mitään ei muka olisi tapahtunutkaan.

Viime viikollahan (14.10.) Manna oppi kiipeämään esteiden yli. Alla oleva rahi ja sen kaveri toimivat kulkuesteinä nurkkaan, joka sisältää paljon johtoja sun muuta mitä ei pidä syödä. Manna oli jo jonkin aikaa osannut mennä hieman korkeammalle tasolle niin, että nostaa yläkehonsa korokkeen päälle, mutta viime viikolla tyttö kampesi itsensä kokonaan sen yli. Toinekin läpimurto tapahtui heti sen jälkeen: Manna konttasi makkariin, otti pinnasängystään kiinni ja nousi polviseisontaan. Aika rohkeaa, koska käsi piti nostaa korkealle ja vetää itsensä siitä ylös. Katselin vierestä, miten hän selviytyy alastulosta ja se meni hienosti. Rahilta alastulo ei ollut niin hallittua, mutta ketään ei kuitenkaan sattunut.


Tämä rahi ja sen kaveri eivät enää pidättele pientä kiipeilijää.

Eilen manna oppi nousemaan jaloilleen pinnasängyssäkin kun oli menossa aamupäivän unille. Se oli toinen kerta kun tyttö nousi ylös itse. Siellä se huuteli apua kun ei jaksanut enää seistä, muttei myöskään tiennyt miten pääsee alas. Huomasin eilen pikkusormenpään kokoisen mustelman tytön päässä. Eipä ole yllätys, koska kupu kopsahtelee jatkuvasti johonkin kesken tutkimusretkien. Konttauskypärää emme ole kuitenkaan vielä ajatelleet hankkia, koska meno ei näytä vielä ihan niin hälyyttävältä.


Nukkuminen on ihan vauvojen hommaa!


No okei sitten.. Kai tässä sitten on pakko mennä pitkäkseen.

Olemme ostaneet näkyvimpiin paikkoihin pistorasiatulpat. Lisäksi ostimme eilen valkoista putkea, jonka sisään osa olohuoneen johdoista menee. Se alue, jonka luona Manna eniten hengailee. Sitten pitäisi vielä keksiä paikka, johon sijoitan soittimen, ettei se ole alahyllyllä pikkukäsien räplättävänä. Kotimme tulee näyttämään aika askeettiselta kun lopulta kaikki reittä alempana olevat sisustuselementit siirretään ylemmäs tai kokonaan pois. Toivottavasti Mannan kiinnostus koriste-esineisiin lopahtaa jossain vaiheessa..

2 kommenttia:

Marie kirjoitti...

Voi apua kuinka ihania pinniskuvia!
Ja peukut pystyssä googlen miehille...

Tilkku kirjoitti...

Kiitos Marie! Arvaa huvittiko kun toinen oli tuolla tavalla vastassa mennessäni huoneeseen. Hihi!

Googlelta tuli vastaus, ettei tekstejä voi palauttaa. Voi itku! :(