keskiviikko 24. helmikuuta 2010

Hyvältä kuulostaa

Soitin päivällä polille ja kyselin, onko normaalia että liman eritys on lisääntynyt (pari päivää jopa luulin, että olen alkanut tihkua lapsivettä) ja eilen muuttui väriltään punaisemmaksi. Vastaus oli kyllä. "Tässä tilanteessa kaikki väriskaalat ovat sallittuja, tosin sinistä en ole vielä nähnyt." kätilö naureskeli ja vahvisti epäilyni limatulpan irtoamisesta. Kun kuvailin supisteluja, hän virkkoi sen kuulostavan oikein hyvältä.

Supisteluja on tullut päivän mittaan epätasaisesti, mutta niitä on tullut kuitenkin useita. Pari vähän kipeämpääkin. Vatsani myöskin tuntuu ihan erilaiselta, joten epäilen että nyt on laskeutumistakin luvassa. Tosin silmällä sitä ei vielä huomaa: vielä vauva tuntuu majailevan suunnilleen jossain tuolla rintalastani korkeudella.. Pari päivää on pitänyt juosta vessassa noin minuutin välein, mikä vahvistaa myös epäilystäni kohdun laskeutumisesta. Enää en siis mielelläni lähde paikkoihin, joissa ei pääse välittömästi asioilleen.

Pöksy tuntuu innostuvan entisestään ja päivän agendana onkin tänään ollut mahdollisimman kovakouraista kenkimistä äidin kylkiluihin (perätilaan kääntyminen taisi siis olla vain turha pelko). Alkaa käydä päivä päivältä röyhkeämmäksi tuo meidän kahdeksanraajainen lapsemme, mutta onneksi potkut eivät ole edelleenkään olleet kipeitä. Hei lapsi, tule tänne ulkomaailmaan! Täällä on paaaljon enemmän tilaa potkiskella.

Huomenna minulla olisi neuvola, eikä mieheni pääse heittämään minua sinne, koska aika on vasta klo 10. Minun on siis tehtävä kävelyretki, joten aikaa täytyy varata hieman enemmän tässä vihlonta-pissatus-supisteluolossani. Lopussa on vielä sellainen kunnon tappoylämäki, mikä voi tuntua nyt aika mielenkiintoiselta rupeamalta. Mieheni ja ystäväni kyllä ehdottivat että ottaisin taksin, mutta jopa tässä tilassa tuntuu jotenkin hassulta tilata pirssi ja ajaa vain pari kolme kilometriä. Suomessa taksin arkikäytölle tuntuu olevan kamalan korkea kynnys, ellei satu suhaamaan paljon esimerkiksi työnsä puolesta. Vaikka nyt kun olen saanut mieheltänikin tällaisen ehdotuksen, saatan sen turvin ehkä käyttääkin tätä mahdollisuutta. Mutta vain, jos patikointi tuntuu pahalta.

1 kommentti:

Marika kirjoitti...

Onnea ihanan tummatukkatyttären perheelle <3