maanantai 8. helmikuuta 2010

Ultrassa

Pääsimmehän me sitten vihdoin sinne kasvukontrolliultraan. Pääsimme sisään jopa hieman etuajassa. Huoneessa oli sama hoitaja, joka aamulla jutteli kanssamme. Pahoittelin nolona, että olin varmaan katsonut jostain toisesta paperista ajan ja sekoittanut sen sitten.

Sitten alettiin tutkia Pöksyä. Lääkärinä oli todella kaunis, noin 35-vuotias oletettavasti venäläistaustainen nainen, joka puhui Suomea niin sujuvasti, että on varmaan asunut täällä melko kauan. Ensin katsottiin kohdunkaulan tilanne. Se on nyt 2cm, eli oikein hyvällä mallillaan. Lääkäri ultrasi kaikessa hiljaisuudessa, eikä hiiskunut mitään. Vauva on jo niin iso, ettei tavallinen pulliainen ota enää oikein mistään muusta selvää kuin pään ympärystä ja reisiluuta mitattaessa. Nainen tutki rakenteita hyvin tarkkaan ja lopulta he katsoivat kätilön kanssa yhdessä, että "ihan kuin tuolla kaksi suonta näkyisi." Tunsin itseni petturiksi, koska tiesin sen jo etukäteen. Olimme kuitenkin päättäneet mieheni kanssa, ettemme sano 3D-käynnistä mitään. Olin hyvin iloinen, että tässäkin tutkimuksessa päädyttiin samaan lopputulokseen kuin yksityiskäynnillä. Lääkäri ja kätilö tutkivat ja tutkivat ja vertailivat näkemäänsä rakenneultrassa otettuihin kuviin. Lopulta meille kerrottiin, että "kaikki näyttää olevan ok ja napanuora vaikuttaakin ihan normaalilta, mutta 100%:sti sitä ei kuitenkaan voi luvata kun kerran rakenneultrassa oltiin havaittu vain yksi valtimo." He eivät voineet luvata asiaa sataprosenttisesti siksikään, että näitä tutkimuksia on aika vaikea tehdä näin pitkälle edenneessä raskaudessa, sillä lapsella on vähemmän tilaa ja näin ollen kuvaa on vaikea saada useammasta kulmasta. Mutta tässä kuitenkin saatiin ilmeisesti näkyviin heidän mielestään tarpeeksi, vaikka Pöksy kyllä heilutti pyllyään hyvin ahkerasti ja meni jossain vaiheessa vielä huonompaan asentoon tutkimusta ajatellen. Kaiken lisäksi tytön pissaamista odotettiin, koska rakko näytti olevan ihan täynnä. Se olis ilmeisesti helpottanut tutkimusta hiukan. Odottelusta huolimatta pissaamista ei tapahtunut. Yhteistyöhaluttomuus on aika yllättävää rakkaalta tyttäreltämme. NOT!

Tämän hetkiseksi painoarvioksi laskettiin 2850g ja syntymäpainoksi arveltiin noin 3500g. Aika standardimitoissa siis mennään.

Lähdimme vastaanotolta hyvillä mielin. Oli mukava käydä näyttäytymässä, vaikka tiesimmekin jo etukäteen napanuoran olevan kunnossa. No hittolainen, tietenkin otamme kaikki ylimääräisetkin tutkimuskäynnit kernaasti vastaan.

Ei kommentteja: