perjantai 5. helmikuuta 2010

Lisää äitislangia

Olen pistänyt merkille niiden aikaisemmin mainitsemieni lyhennesanojen (pinnis, suppari, eppari, äippä, ..) lisäksi, että nuorten äitien uusi ilmiö on väännellä sanoja tähän tapaan: vauvailu, kestovaippailu, vaunuilu, pottailu, vessailu, vuoteilu, tutteilu, kahveiLU, ryhmäiLY, parisuhteiLU, jne. Kaikkeen mihin pystyy, täytyy liittää tuo lu, ly -loppu. Ensin minua ainoastaan ärsytti koko ilmiö aivan suunnattomasti (no kyllä se ärsyttää edelleen), mutta sitten aloin äitini ja sikoni kanssa repiä siitä huumoria ja aloimme vääntää ihan hattuillaksemme samaa kieltä. "Kyllä huomaa että on ruisleipäilty kun hemoglobiini on noussut" sanoin äidilleni eilen. Äiti siihen: "Hienoa! Busseile sinä nyt kotiin ja kauppaile ruokaa." :D En voi sille mitään, että karvani nouseva pystyyn kaikesta tuommoisesta, ellei kyse ole puhtaasta huumorista. Tämä päätehän kyllä on vakiintunut miljooniin eri sanoihin, kuten vaikkapa ruokailu, mökkeily, laskettelu, pulkkailu jne. Ne eivät ole ollenkaan luonnottomia, koska ne ilmaukset ovat olleet iät ja ajat olemassa. Mutta nämä uudet väkisin väännetyt.. Aaarrgh! En tiedä mikä minua niissä niin ärsyttää. Olen yleensäkin ollut perinteisen kielenkäytön kannalla.

Kylläpä tekisi mieleni mennä saunailemaan, mutta tänä viikonloppuna se ei onnistu. Harmillista. Täytyy sitten vaan tyytyä suihkuilemaan ja siitä heittäytyä sohvailemaan. (En hattuile, mutta kuitenkin. Hihi! :)

2 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Varo, ettei verenpaine nouse liikaa! :D Täälläkin on ruisleipäilty oikein urakalla! Mulla on hemoglobiini varmaan 500, kun viimeksikin se oli 151. Enkä syö edes lihaa. No se johtui varmaan oksentelusta.

Voii, siun baby ticker tikittelee ihan viimeisiään. :)

Tilkku kirjoitti...

Hih, oli pakko ottaa tuo ticker omaankin blogiin. Tikittävä aikapommi! Se oli hauska juttu, eli kiitos vinkistä! :)

Hyvä että sullakin on arvot hyvät, nyt ei siis ole ainakaan vielä lisäraudalle tarvetta.

Verenpaineen noususta ei olisi haittaa, koska se vetelee aika matalalla koko ajan. Edelleen on siis lakunsyöntilupa. Jeii!